Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Eden's Zero
Jaeger
Durzo most poénkodsz vele csak nehogy egyszer tényleg ez legyen a csavar a dologban :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
dungeonlord
Hát karakter designként kifogyott az ötletekből Hiro sensei.
Azt viszont elkell ismerni, hogy a 2 fejezetnél már tökösebb lett a manga. Ez a Lucy 3 reinkarnáció már sokkal tökösebb és nem olyan ügyetlen, mint a másik 2.
Ha tartja ezt a színvonalat, mint a második fejezetnél. Akkor van remény.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.07.03. 17:44
 
Pennymester
Én azt gondolom hogy ha az ember nem vár csodát (már pedig Mashimától már nem igen lehet) akkor nem rossz eddig a sztori. Persze a karakterek nagyon egyformák kinézetre és szemyiségre is de ez nem hiszem hogy az univerzum elleni vétek. Mashi látta hogy ezzek a formák bejönnek az olvasóknak így kisebb változtatásokkal de megtartotta őket. 2 fejezet ment eddig le és még bármi lehet. Mondjuk ez az űrben bolyongós téma nekem nagyon tetszik :D. A női fő karakter is már az elejétől kezdve meg tudja védeni magát nem kell folyton azt várni hogy Shiki ott legyen és leverjen mindenki ami szintén jó pont. Dungeonlord kolléga is megmondta itt felettem hogy van még remény :).
 
Jaeger
Azért azt még erős kijelenteni, hogy megtudja védeni magát ha kell. Ha majd komolyan ellenfelek ellen is állja a sarat akkor igen, de ez még nem jelent semmit.

Maga az űri téma nem rossz csak ez a nosztalgia faktor. Következő fejezetek majd elmondják merre tart a dolog...


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
lodocogemi
Úgy csináltok mintha ez csak Mashimára lenne igaz hogy saját magát másolja. Konkrétan a mangakák 80%-a főle Shounen mangakákra igaz, hogy ugyan azokat a karaktereket használják fel újra meg újra. Ékes példája ennek pl Toriyama vagy mondhatnánk Kishimotót is de még ezer másikat. Mashima a Rave Masterrel lett híres. Már abban is ezek a szereplők voltak. Ne ezen akadjunk fenn mert akkor a shounen mangák 90%-át nem is olvasnátok. A történet a lényeg és bár nyilván itt is megvan a szokásos klisé de az dobja az első követ aki jobbat tudna ebben a műfajban. Ugyanis a műfaj kötelez. Ez SHOUNEN műfaj, nem Mashima műfaj. Mindegyikben Nakama powerupok meg fanservice van.

Egyébként ez a világ már csak a Scifi elemek miatt is érdekesebb lehet sokkal mint a Fairy Tail. Pedig azt is szerettem. Aki szereti Mashima munkáját azt nem fogja zavarni a hasonlóság mert akkor alapból már a Fairy Tailt se olvasta volna.

Egyébként Mashima egyszer se hibázott. Mindhárom alkalommal sikeres volt. Az hogy valakinek nem jön be valami nem azt jelenti hogy az író cseszte el hanem azt jelenti hogy nem úgy írja a sztorit ahogy az olvasó épp elvárja. Aki ilyen Mangakát keres az olvassa a Titánokat. Mert az a legalja mikor egy Mangaka az olvasói nyomásra változtat a művén.

Egyébként Lucy sose volt nyámnyila. Ahogy Ellie se volt a Rave-ben.

Egyébként ismét Kuro voltam. Nem hagyhatom, hogy drága hasubandomról, Mashimáról csúnyákat írogassatok.

Egyébként soha egyetlenegy JoJo szériát nem olvastam, sem a Hunter x Hunter-t, de még az FMA-t is semmibe veszem és általánosítok, hogy a műfaj kötelező jellemzője a nakama powerup és a luficsöcsök, mert olyan nincs, hogy Mashimánál tehetségesebb mangakák vannak, mint Araki, Togashi és Arakawa. Nem, higgyétek el nekem, hogy ez egy bevett dolog, ne is legyenek igényeitek! Egyébként!
 
dungeonlord
Még mindig nem értem a váratlan Fairy tail lezárást. Sok hiba ellenére az egyik legkeresettebb manga (Top10 egyike) volt és Hiro szerette rajzolni, mert néha dupla fejezeteket kaptunk, sőt volt 3hét alatt 6fejezett!
Erősen kétlem,hogy a cég vagy unalom miatt zárta le ilyen hülyén.... Mert az új mangájánál is érezhető, hogy szereti ezt csinálni.
Csupán egyetlen egy dologra tudok gondolni, méghozzá arra, hogy az őrült rajongóktól félt és nem mert kockáztatni.

Hiroval az a baj, hogy töketlen !
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.07.03. 22:02
 
Durzo
Ugyanis a műfaj kötelez. Ez SHOUNEN műfaj, nem Mashima műfaj. Mindegyikben Nakama powerupok meg fanservice van.

Ez hülyeség. A legtöbben talán, de nem mindegyikben.

Az hogy valakinek nem jön be valami nem azt jelenti hogy az író cseszte el hanem azt jelenti hogy nem úgy írja a sztorit ahogy az olvasó épp elvárja.

Az olvasónak az alapján vannak elvárásai, hogy mit olvasott addig. A FT elején a Natsu csapat minden tagja megkapta a maga háttértörténetét, egy-egy történetszál keretében és még néhány mellékkarakterre is jutott idő. Ehhez képest a végén mindenki új képességét épphogy láttuk.

Ez a Lucy 3 reinkarnáció már sokkal tökösebb és nem olyan ügyetlen, mint a másik 2.

Ki a második?

Rebecca szerintem is tökösebb mint Lucy. Csak maradjon is ilyen és tényleg ne Shiki mentse meg mindig. Amúgy ha már az űr a téma, mekkora az esélye, hogy látunk majd meteorokat? :D
 
dungeonlord
3fejezet:
http://kissmanga....?id=429881
Pontosan nem tudom, miért, de az új fejezetnél nagyot szakadtam xD .
Hiro nem a legjobb manga író, de legalább marha vicces fejezetek dob össze.
Oda az egyik legjobb történet a sok,sok sablon ellenére, de valamiért sose tudtam nevetni a mangáján. (új fejezetnél is inkább lefárasztott az újságos jelentével)

És ilyenkor jövök rá mégis arra, hogy Hiro tehetsége a humorés a slice of life van .
Nincs bajom az új mangájával,de félek a végétől . Ha egy nap befejezi ezt a mangát, akkor remélem a kövi mangája egy slice of life lesz.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.07.10. 14:45
 
Blader
Nekem is tetszett a fejezet!
Amúgy mikor a 20. oldalon a jobb felső képkockában Shiki beszél arról,hogy ő úgy képzelte el a céhet ,mint egy nagy családot, háttérben ott van Natsu és Lucy easter egg nek. Ikszdé
 
Pennymester
Az hogy Mashima a saját mangáját reklámozza az valami fergeteges! :D (plusz egy kis NaLu is van a háttérben). Amúgy a fejezet jó volt nevettem is rajta. Most már tervük is van nem csak mennek össze-vissza az űrben. Akad rivális is. Kíváncsian várom mit hoz ki evvől Hiro. :D
 
Durzo
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ha nem olvastam volna a Ravet és a FT-t, akkor nem lenne rossz, de nem vágtam tőle hanyat magam. Ez a vloggerkedés se jön be nekem annyira. Nem azzal van a baj, hogy Rebecca egy vlogger, csak a világ megmentése/emlékek visszaszerzése és az elveszett sárkány keresése/elszökök otthonról, hogy híres, erős mágus legyek valamivel érdekesebb motiváció, mint, hogy nagy legyen a nézettség.

Az easter eggek meg tényleg kezdenek reklámba átmenni. Javítsatok ki ha tévedek, de az easter eggnek nem az a lényege, hogy egy kis elrejtett dolog és nem pedig egy egész képkocka telepakolva régi karakterekkel? Ha pl a Shadow Gear-es képről levennénk Levit és Jetet és csak Droy haja látszódna hátulról az szerintem sokkal jobb lett volna. Vagy legalább eltelt volna mondjuk 50 fejezet és akkor nem az van, hogy 3 hete zsinórban látjuk vissza a régi karaktereket az új történetben. Lassan minden tag vagy visszatér állandó szereplőként, vagy kap egy cameot. Vagy, hogy mondjak egy másik példát, ha Shiki kártyáján megjelent volna a 777. Ehhez képest egy darab 7-es nincsen rajta. (Pontosabban csak 7-es nincsen rajta. Most ez lenne a poén? :D) Meg gyanús nekem az az E osztály.

Szegény Erza meg királynőből ledegradálódott hercegnővé. :D De Wendyt sajnálom a legjobban. A FT egyik legjobb karaktere (nem is tudom miért nem raktam bele akkor a top 10-es listámba, pedig simán ott van a helye), az utódja meg eléggé ellenszenves. :(

Számomra Mother eddig a legérdekesebb karakter, de amúgy Laddal értek egyet. Eddig nem túl meggyőző.

Szerk: Közben gondolkoztam, és rájöttem, hogy tök jó, hogy leírom, hogy nem meggyőző, de akkor már igazán leírhatnám azt is, hogy hogyan lehetne az. Más nevében nem beszélhetek, de itt van Elcy, aki ugye kalóz, tehát elvileg rosszfiú (vagy inkább rosszkislány :lol). Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy kb olyan 99% esély van rá, hogy a jófiúk között köt ki. Az a maradék 1% meg azért van ott, mert ekkora esély arra is van, hogy rámzuhan most egy repülő, de mivel olvassátok ezt a kommentet, ez nyilván nem történt meg. :D Szóval ha Elcy a történet végéig ellenség maradna és ott tenne keresztbe Shikiéknek, ahol csak tud, az sokat dobna a történeten.
Szerkesztette: Durzo - 2018.07.15. 00:48
 
Pennymester
Itt az új fejezet: https://jaiminisb...0/4/page/1
Ugrálgatunk kicsit az időben.
 
Lad
"Kicsit" :lol
Nem akarom tudni, hogy nálad mennyi lehet a nagy vagy a sok. :D

Az évszámmal én még kivárok, lehet megint fordítási hiba, mint anno az arcok száma a tartaros ívben. Bár nem valószínű.
Szerkesztette: Lad - 2018.07.17. 16:25
 
Durzo
A főszereplők halottak, a következő rész meg gondolom egy epilógus lesz. Hát mit mondjak rövid történet volt. :lol Viccet félretéve nem akartam addig nagyon többet írni, amíg el nem döntöttem mit kezdek EZzel, de ez már egy fokkal érdekesebb fejezet volt, mint az elmúlt 3 (és nem a röntgen szemüveg miatt). Persze ez nem jelent semmit. Mindenesetre ha végül úgy döntök, hogy maradok, remélem ebből a "Tök jó videó lenne belőle" dologból nem lesz rendszer (úgyis az lesz :().

Jaeger írta:

Durzo most poénkodsz vele csak nehogy egyszer tényleg ez legyen a csavar a dologban :D

Akkor már tudok egy jobbat. Az utolsó fejezet utolsó oldalai legyenek ez és a következő. Ikszdé
 
Jaeger
Nem tudom, szerintem ez a fejezet elég nagy hülyeség volt :D Legalábbis semmit nem tudtunk meg arról, hogy melyik bolygó lehetett az Eden Zero. De az a poén, hogy lehet a végén tényleg összejön Shiki meg Rebecca.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: