Kid egyike azon karaktereknek, akiket még soha életemben nem szándékoztam felhypeolni.
Nem Big Mom volt buta, hanem a harc volt megírva bután. Tudom, az emberek szeretnek mindig Big Mom mentális gondjaival jönni, amikor arról van szó, hogy miért veszített, de nem, az a szomorú helyzet, hogy Big Mom sosem volt hülye, csak annak kellett lennie ahhoz, hogy bizonyos karakterek túléljék. Egyrészt mindig is tisztában volt a dolgokkal, tisztában volt azzal, hogy az ellenfelei mit tudnak és mit nem, még akkor is, ha büszke volt. Ez a tetőn folytatott harc során is elég egyértelmű volt szerintem. Ennek bizonyításához nem is kell messzire elmennem: Mama még Hakit sem használt. Nem csak ezt a továbbfejlesztett Király Akaratás-Fegyverzet színés Hakit, semmilyen Hakit nem használt. Csak egy példa a sok közül. De még ha hiszünk is abban, hogy tényleg az agyatlansága okozta a vesztét, akkor sem magyarázza ez azt a rengeteg bekapott halálos támadást Kid és Law részéről, akik a felébredt démongyümölcsük miatt már eleve az összeroggyanás szélén voltak, nem beszélve arról, hogy még Kaidou ellen is harcoltak a tetőn.
Abban viszont egyet értek, hogy Kid ezúttal saját magának is köszönheti a bukását. Forrófejű volt és meggondolatlan. Megmondom őszintén az lett volna a leglogikusabb lépés tőle, ha Kaidou és Big Mom bukása után megpróbálja bekebelezni a Yonkouk területeit, erőt gyűjteni, hadsereget szerezni, flottát alapítani stb... Szomorú, hogy az ilyen részletekkel nem lett kezdve semmi, pedig tudjuk jól, hogy ebben a ligában már nem úgy működnek a dolgok, hogy legyőzöl valakit és tovább lépsz, ez már egy hatalmi játék, és az nem elég csupán, ha te magad vagy csak erős. Ezért is problémás nem csak Kid, de Law kalózbandája is, ahol 1 emberen kívül nem tudsz felmutatni egy érdembeli parancsnokot.
Mindezek után én bízok abban, hogy Kid és a komplett csapata meghal és kilépnek a sztoriból. Nincs értelme a létüknek a történetben. Nem képesek rivalizálni a főhőssel, sem annak embereivel. Elveszítették az egyetlen előnyüket, a Poneglyphüket.
Shanksről még annyi megjegyezni valóm van, hogy kegyetlen. Sőt, egyelőre keményebbnek tűnik Kaidou-nál, és itt most nem erőszintről beszélek. Hezitálás nélkül megsemmisített egy komplett kalózcsapatot.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.