Új mangaprojektünk topikja.
Ismertető, adatlap, letöltések, online olvasás: https://naruto-ku...amp;id=599
[Naruto-Kun Projekt] Kagurabachi manga
Új mangaprojektünk topikja.
Ismertető, adatlap, letöltések, online olvasás: https://naruto-ku...amp;id=599
Szerintem ebbe bele fogok nézni, az ilyenfajta művek érdekelnek de nagyon.
Viszont sajnálom hogy itt kellene írnom, de szép és jü, hogy elkezdtetek egy új projectet, de mi van a többivel?
Gokurakugai, One-Punch Man és a Kaijuu No. 8? Erről a háromról rég hallottam bármit is, azok folytatódni fognak?
Konkrét felsorolásra válasz:
One-Punch Man: továbbra is a végleges, kötetes kiadással foglalkozunk, nem pedig a magazinos megjelenéssel, ami hiányos. A kötetek kb. 4 havonta jelennek meg, és most még van olyan lelkes angol nyelvű rajongó, aki a módosítások miatt elkészíti a végleges fejezetek fordítását, de épp a napokban jelentette be, hogy a toxic közösség miatt abbahagyja. Úgyhogy ha nem veszi át a helyét valaki odakünn, akkor várhatunk a hivatalos angol kiadásra, ami szintén ritkán jelenik meg, ráadásul 1-2 kötettel le is van maradva a japánhoz képest. De egyébként van egy kötet talonban, ami készül a háttérben, viszont a Kagurabachin dolgozó tagokat már nem érinti.
Gokurakugai: nem josh fordítja és nem psyst szerkeszti. Egyedül baltincs a közös pont a két projektben, de ott sincs épp melója, mert annyi fejezet van lektorálva, ahánynak elkészült a fordítása.
Kaijuu: josh már az utolsó fejezetet is lefordította, a lektor és a szerkesztő pedig más, nem baltincs és psyst.
Egy általánosabb válasz: nem gyártósoron dolgozunk, úgy értem ez nem valami újgenerációs fansub, ahol ha egy fordító, lektor vagy szerkesztő nem ér rá valami miatt épp, akkor azonnal berakunk a helyére valakit. Állandó brigádok dolgoznak a projekteken, hacsak nem esik ki valaki hosszabb időre, akkor elejétől a végéig ugyanaz mindenki. Ha josh befejezett/utolért 2-3 mangasorozatot, a lektorok és szerkesztők meg dolgoznak a fordításaival, akkor miért ne kezdhetne bele másba, más lektorokkal és más szerkesztőkkel?
| Ugrás a fórumra: |